Coevorden – Op de Weeshuisweide wordt zondag 28 juli van 15.00 tot 20.00 uur het Smokers-, Food- en Wortketelbierfestival gehouden. De organisatie is in handen van Werkgroep Weeshuisweide en slijterij-wijnhandel Sanne-Paul Benting. De toegang is gratis.

Gezorgd wordt voor volop eten, drinken en muziek. Er is een mooi podiumprogramma met muziek van Yorick van Norden & Anne Soldaat, Swinder, Hannah Mae & Band en HJ Bökkers & JB Meijers.

Bier en drankorgel

Er is ook een bierbrouwdemonstratie en bezoekers kunnen bier proeven dankzij De Gulzige Gans uit Coevorden, De Jonge Beer uit Hoogeveen, Heer van Oranje uit Lelystad, MOP van Dalfsen en M-Bier uit Veendam. En er staat een drankorgel met afbeeldingen van lang geleden aangelegde drankgelagen. De drankorgeldraaier bedient het geheel en nuttigt zo af en toe wat uit het orgel.

Notitieblok

Verder loopt er een notitieblok rond! Ideaal als je net lekker zit; je schrijft je bestelling op een groot bord, betaling kan in de collectebus en de boodschap wordt afgeleverd bij de bar.

Muziek

Yorick van Norden & Anne Soldaat delen hun passie voor muziek uit de jaren zestig en zeventig. Zij spelen werk van onder meer John Cale en Gerry Rafferty. Ook spelen zij eigen werk, waarbij zij vertellen over de totstandkoming van liedjes.

Niet gehinderd door enige kennis van het dialect en met het Groninger Woordenboek van K. ter Laan op tafel ontstond de naam Swinder (zwerver). De vijfkoppige Swinder zingt over eenzaamheid, liefde, vastklampen en loslaten.

Hannah Mae uit Emmen zingt al zo lang zij zich kan herinneren. Zij heeft in 2019 geschreven met onder andere Daniël Lohues en Ilse DeLange. Op de Weeshuisweide speelt zij met haar band.

De afsluiter van het evenement is een Johnny Cash Tribute door niemand minder dan HJ Bökkers en JB Meijers! JB Meijers, multi-instrumentalist, producer, singer/songwriter, is bekend van De Dijk en de Common Linnets, HJ Bökkers heeft ook ruimschoots zijn sporen verdiend en was zanger van onder meer Jovink en de Voederbietels.