Sleen/Emmen – Dankzij het Roparunteam Sleen4life kon wethouder Joop Brink donderdagavond veertig waakmanden aanbieden aan de Treant Zorggroep. De uitreiking vond plaats op afdeling De Esch in woonzorgcentrum De Horst in Emmen.

Door een zeer gulle donatie van Sleen4life kon Treant de waakmanden aanschaffen voor de palliatieve zorg in de ziekenhuizen en de centra voor wonen en zorg.

Rinie Huitema, consulent pijnbestrijding en palliatieve zorg van de Treant Zorggroep toonde zich uiteraard zeer verheugd. “We kunnen op alle locaties een luisterend oor en troost bieden, maar soms wordt vergeten dat er meer nodig is. In de waakmanden zitten bijvoorbeeld een fleecedeken, een puzzelboekje, kleurplaten voor kinderen en volwassenen, een tandenborstel en tandpasta, emulsie voor een handmassage en allerlei boekjes als afleiding tijdens het waken. Dankzij diverse giften kunnen we een voorraad aanleggen om de manden gevuld te houden. Muziek is ook belangrijk, want dat kan voor ontspanning zorgen.”

Voorzitter Ton Dreijer van het team Sleen4life vertelde over zijn team: “In 2014 is het team ontstaan en wij gaan nu voor de zevende keer meedoen.” Hij schetste een beeld van alles wat bij het evenement komt kijken.” Hij is er reuze trots op, dat de doorkomstplaats al een paar maal tot de beste drie van Nederland is gekozen.

Joop Brink stelde, dat het ‘virus’ vanuit Sleen is overgebracht naar Dalen en Coevorden. “De verbinding tussen sport en een goed doel is heel mooi en alle eer komt Sleen4life toe. Dit is een heel goed doel. En al neem je afscheid van een dierbare, dat blijft een plek in je leven houden. Dat moeten we zo mooi mogelijk maken.”

Namens Sleen4life waren naast Dreijer aanwezig Janine van den Bosch, Arjan Naber, Cisca Reininga en Henk Voors. Voor deze bijzondere gelegenheid was ook interim-voorzitter Rolf de Folter van de raad van bestuur van Treant present.

Hoofdfoto: de vertegenwoordigers van Sleen4life met wethouder Brink.

 

De mensen van Sleen4life, wethouder Joop Brink en de vertegenwoordigers van Treant.