Aalden – Op vakantiepark Landal Aelderholt in Aalden is donderdag een bijzondere gezinsattractie geopend: de SkyFlyer, een combinatie van een achtbaan en een tokkelbaan.

Jong en oud beleven een ‘adrenalinekick’ bij het vliegen door de lucht met snelheden tot 40 km/uur over een parcours van 120 meter. Landal Aelderholt heeft met deze attractie een opvallende primeur te pakken: het is voor ons land de eerste zogeheten Zipcoaster in de openlucht die over water voert en bovendien de eerste op een vakantiepark. De officiële opening werd verricht in het bijzijn van burgemeester Renze Bergsma. Hij maakte ook een vlucht in de nieuwe attractie.

Op het park is aan de overzijde van het meer een 10 meter hoge toren gebouwd, boven de minigolfbaan. Vanaf de top vertrekken de SkyFlyer-riders -hangend in speciale harnassen- om slingerend langs de bomen, over de adventuregolfbaan en het meer het parcours van 120 meter af te leggen. Gasten en bezoekers hebben vanaf het terras en vanuit het restaurant een spectaculair zicht op de SkyFlyer en de verrichtingen van de riders.

“Blijvend investeren”

De SkyFlyer is volgens Marc Meijer, general manager van Landal Aelderholt, een voorbeeld van hoe blijvend in een vakantiepark wordt geïnvesteerd om de 300.000 gasten die er jaarlijks op vakantie komen een aantrekkelijk verblijf te bieden. “Door de jaren heen hebben we hier al veel vernieuwingen in gebruik mogen nemen, zoals ecowoningen, groepswoningen, een nieuw restaurant, tal van kinderactiviteiten en een nieuwe adventuregolf. Binnenkort worden zestig bungalows op de oude golfbaan gerealiseerd. Een mooie uitbreiding van ons aanbod met nieuwe gasloze bungalows. Bij al die vernieuwingen gaat onze dank uit naar de gemeente Coevorden, die ons in staat stelt te kunnen blijven vernieuwen op het park en echt te ondernemen. Naast veel tevreden gasten die ook de regio intrekken en daar weer besteden, is de werkgelegenheid voor de regio van groot belang,” aldus Meijer.

De SkyFlyer is voor Landal Aelderholt geheel op maat ontwikkeld door het Engelse bedrijf ZipZag, dat dertig jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en plaatsen van attracties. De totale attractie is uitvoerig getest en gecertificeerd en de medewerkers hebben een speciale veiligheidstraining gevolgd.