Coevorden – Metal Front Coevorden sluit het jaar 2019 af op zaterdag 21 december met het indoorfestival ‘A Very Heavy X-mosh 2019’. Er staan maar liefst vier bands op het programma. MFC aan de Monierweg 32 is open vanaf 19.30 uur. De eerste band begint om 20.30 uur.

Het hoofdprogramma is voor de band Nemesis Inferi. De band is ontstaan in de regio Bergamo in Italië en kent invloeden van groovemetal invloeden en elementen van gothic. De heren zijn duidelijk beïnvloed door bands als Black Sabbath, Metallica, Paradise Lost en Kyuss. Toch passen ze qua sound ook goed tussen de meeste moderne harde en heavy bands.

Overruled levert een flinke dosis thrash- en speedmetal. Deze vierkoppige powerbezetting uit Nederland staat bekend om de energetische optredens, knallend en razend tegelijk. De bandleden schotelen iedereen hun splinternieuwe album ‘Hybris’ voor.

Sinds 1997 is Profanation bekend in de Duitse deathgrind scene.Met de huidige line-up heeft de band de perfecte combinatie gevonden om brutal death metal met een old school gevoel neer te zetten.

DAMN, opgericht in 2015 door Joey van Kempen en Maik Snippe, begon oorspronkelijk als een project waarbij beide heren het nummer ‘The Beasts at Night’ schreven. Naast eigen werk wordt regelmatig materiaal van bands als Iron Maiden, AC/DC en Motörhead gespeeld.

De entreekosten zijn 7 euro voor leden van MFC en 10 euro voor andere bezoekers. Het concert is mede mogelijk gemaakt dankzij Fonds Podiumkunsten Nederland.

Meer weten? Lees dan het artikel op de website van MFC boordevol links naar de bands, filmpjes en foto’s.

Foto: Fabio Lasatine.

Lees ook: (inzenden kan tot 17 december!):

MFC Metal Top 50 is terug!