Coevorden – Ook ditmaal trok de intocht van Sinterklaas enorm veel publiek. De opzet was wel anders dan voorgaande jaren, er was namelijk gekozen voor een optocht. De organisatie was ditmaal in andere handen. Het was de bedoeling, dat Sinterklaas per boot zou aankomen, maar door de coronamaatregelen werd daarvan afgeweken.

De optocht vertrok vanaf de Bentheimerbrug en ging via de Friesestraat, Stationsstraat, Van Eijbergenstraat, Paul Krugerstraat, Van Heutszsingel en weer terug door de binnenstad. Vele kinderen en hun ouders stonden vol spanning te wachten.

Voorop gingen het tamboerkorps Reünie-Orkest Artillerie Trompetterkorps, Schutterij Koeverden, de al jaren achtereen aanwezige Bergvenn’n Kapel uit het Twentse Lattrop en ook Stroeve was er traditiegetrouw met de oldtimer-Citroën met daarin de Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder.

Daarachter reed een koets met Sinterklaas en burgemeester Renze Bergsma, die zichtbaar veel plezier beleefden aan het spektakel. De tocht werd besloten met het toeristentreintje, In2Dance, een oldtimertractor en een bus. Daarnaast was de Pietenband van Excelsior uit Oosterhesselen er en verleende de Havenvereniging Coevorden volop medewerking, evenals In2Dance.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door het Aanjaagfonds Evenementen en een bijdrage van Ons Coevorden.