Coevorden – Sigrid’s Garden opent een tweede locatie in Coevorden naast de reeds jarenlang bestaande vestiging in Emmen en houdt zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur open huis. Het pand aan de Mijndert van der Thijnensingel 4 is nu bekend onder de naam De Burght, waar de dagbesteding van Saxenburgh plaatsvond en heet voortaan Zwichelstee.

Om 11.00 uur overhandigt Stichting Doorkomst Roparun in aanwezigheid van burgemeester Renze Bergsma, ambassadeur van de Roparun in de gemeente Coevorden, een cheque aan Sigrid’s Garden. Het geld wordt gebruikt voor activiteiten en aanschaf van benodigde facilitaire zaken.

Vanaf 5 oktober is Sigrid’s Garden elke donderdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Sigrid’s Garden is een centrum voor leven met en na kanker. Bezoekers kunnen er praten over kanker of praktische vragen en adviezen bespreken.

Aanstaande zaterdag staan de deuren open. Medewerkers van Sigrid’s Garden vertellen wat zij kunnen betekenen voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, zelf of in hun nabije omgeving.

De Zwichelstee is genoemd naar de grondlegger van Stichting Zwichelaar, de familie Zwichelaar. De stichting beheert een fonds dat ten goede komt aan het welbevinden van ouderen en het bevorderen daarvan. De huisvesting van de voorzieningen in dit pand wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de stichting.

Later vestigt zich ook ‘Hoofdzaak’ in het pand. Dat wordt een plek waar u informatie kunt halen en in gesprek kunt over geheugenproblemen.

Kijk voor meer informatie op www.sigrids-garden.nl.