Coevorden – Bij notaris Lennard Reinsma van Veen en Veste Notarissen in Coevorden zijn woensdagmiddag de handtekeningen gezet onder de akte van de nieuwe vereniging Schutterij van
Koeverden. De Schutterij van Koeverden is een initiatief van Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden en heeft als doelstelling om naast actief deel te nemen aan de Garnizoensdagen ook acte de présence te geven bij diverse activiteiten in de gemeente Coevorden en daarbuiten.

Reden van oprichting is om aansluiting bij het Landelijk Platform Levende Geschiedenis te realiseren. Tijdens de Garnizoensdag in 2017 is de eerste aanzet gegeven voor de oprichting van deze re-enactmentgroep oftewel levende geschiedenisgroep. Het bestuur van de nieuwe vereniging bestaat uit voorzitter Hans Leferink, secretaris Francis Leyting en penningmeester Hans van Gellecom.

De Schutterij van Koeverden zal in de toekomst gaan schieten met de kanonnen bij het Kasteel van Coevorden en met een eigen verplaatsbaar kanon. Om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen is de Schutterij van Koeverden in opleiding bij Exercitie Peloton Bourtange. Zo worden ze opgeleid om een kanon te bedienen, krijgen exercitie en worden opgeleid tot piekenier.

Zowel Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden als Schutterij van Koeverden gaan een drukke periode tegemoet. Als opmaat naar het 350-jarig ontzet van Coevorden in 2022 zal het laatste weekend van augustus in 2021 al in het teken staan van de Slag om Coevorden. Tientallen re-enactmentgroepen zullen dan bij de Coevorder grachten strijd leveren om Coevorden te bevrijden.

Vrijwilligers

Om het allemaal mogelijk te maken is Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden op zoek naar vrijwilligers en nieuwe bestuursleden om het stichtingsbestuur te versterken om de komende twee jaar de Slag om Coevorden mede te organiseren en vorm te geven.

Voor informatie zie www.garnizoensdagcoevorden.nl of neem contact op met Herman Woltersom, 06-55580319.