Sleen – De beweegtuin bij woonzorgcentrum De Schoel aan het Molenerf in Sleen wordt zaterdag 21 september om 13.30 uur officieel geopend. De tuin is aangelegd op initiatief van Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn en kon tot stand komen dankzij financiële bijdragen vanuit dorpsbudget, het project ‘Gezond in Coevorden’ en Woonservice Drenthe. Na de opening staat de koffie klaar.

Proeverij en meer

Vanaf ongeveer 14.00 uur is er een proeverij, georganiseerd door de Vrienden van De Schoel. Er zijn allerlei lekkernijen, zoals kniepertjes en pannenkoeken. In de hal zijn vele soorten vlees, kaas, stamppot en wraps te proeven. Ook heerlijk ijs staat klaar. Deze proeverij is mede mogelijk door een samenwerking met Distrivers uit Hoogeveen.

In De Schoel kan het beweegpad en de videofiets worden uitgeprobeerd en kunnen bezoekers kennismaken met de mogelijkheden van een Virtual Reality bril. Ook is MobiVit met allerlei hulpmiddelen aanwezig.

Het breicafé is ook van de partij. Er zijn allerlei spullen te koop. Van de opbrengst wordt weer wol gekocht en kunnen de dames weer verder breien. Een draaiorgel zorgt voor de vrolijke noot.

De activiteiten zijn mogelijk de Vrienden van de Schoel in samenwerking met Treant.