Dalerpeel – Vogellust in Dalerpeel is al jaren publiekelijk actief met diverse vogelshows. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval tijdens een eendaagse show in het dorpshuis. Er was een prima opkomst en er waren prachtige vogels te zien.

Terwijl de keurmeesters de vogels beoordeelden, hield René Schonewille uit Dalerpeel een interactieve lezing over vogels. Schonewille is al jaren een begrip op het gebied van het houden, kweken en verzorgen van vogels. Hij won diverse nationale en internationale prijzen. Tijdens de wereldtentoonstelling voor kooi- en volièrevogels in het Portugese Matosinhos won hij zelfs drie medailles. De deelnemers van de lezing waren zeer te spreken over de leerzame voordracht.

’s Middags konden de vogels bewonderd worden door de bezoekers. De kampioenen van Vogellust werden vervolgens bekendgemaakt. De kwaliteit was zeer hoog volgens de keurmeesters met bijvoorbeeld 95 punten. Een geslaagde show waarop de organisatie van vogelvereniging Vogellust ondertussen patent heeft. Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.

Foto: de kampioenen: v.l.n.r. T.  Nijmeijer, L. Pastoor, J. Pastoor, R. Schonewille, A. Wessel, R. Oldengarm en J. Kikkert.