Dalen – De Turfrunners zouden zaterdag 3 april een onlinebingo houden, maar vanwege te weinig aanmeldingen is die helaas afgelast.

Na de afgelasting van de Roparun in 2020 doet de Roparunorganisatie er alles aan om de Roparun in 2021 wel door te laten gaan. Het gaat om de dertigste editie. In 1992 werd de eerste Roparun gelopen van Rotterdam naar Parijs. Het is jaarlijks voor een goed doel: de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Zoals het nu lijkt wordt de Roparun op zaterdag 2 en zondag 3 oktober gelopen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Start en finish zijn in Landgraaf. De afstand is ingekort, er wordt circa 300 kilometer gelopen. Door de eenmalige wijziging van de route is er dit jaar geen doorkomst door de gemeente Coevorden. De Turfrunners uit Dalen hopen echter dat iedereen het goede doel steunt.

In 2020 is er door de coronacrisis minder geld opgehaald voor het goede doel. Toch is er nog een bedrag van ruim 2 miljoen euro bijeengebracht. De Turfrunners hebben voor dit jaar een paar leuke acties opgezet. Met de verkoop van paaseitjes is al een mooi bedrag verzameld.