Sleen/Dalen/Coevorden – De Stichting Roparun heeft vanmiddag besloten om de Roparun 2020 niet te houden. De run zou van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni (pinksterweekend) worden gehouden.

De stichting vindt het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen vindt de stichting dat zij verplicht is om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven.

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van allerlei verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. De stichting hoopt dat iedereen inziet dat er op dit moment niets belangrijker is dan het beschermen van onze medemens.

Ook de teams uit de gemeente Coevorden, Turfrunners en Sleen4life, en de organisaties van de doorkomsten in Sleen, Dalen en Coevorden vinden het ongelofelijk jammer. “Toch is er ook opluchting dat er nu duidelijkheid is in verband met de lopende voorbereidingen. We zullen als teams en doorkomsten een jaar moeten overslaan. Dit betekent ook dat we al onze geplande acties hebben moeten afzeggen.

Bij deze willen wij alle sponsoren, doorkomstlocaties, gemeente Coevorden en vrijwilligers die toezeggingen hebben gedaan om ons te steunen hartelijk bedanken. We hopen dat we volgend jaar weer een beroep op jullie mogen doen.”

Foto: tijdens de doorkomst van Sleen4life in 2019 (foto Esselien de Groot)