Regio – Wie binnenkort naar een ziekenhuislocatie van Treant komt, dient gebruik te maken van de hoofdingangen. Gebruik van eventuele zij-ingangen is niet langer toegestaan.

In het kader van de maatregelen om een mogelijke corona-uitbraak in de regio tegen te gaan, heeft Treant besloten om daar waar mogelijk niet-spoedeisende ingrepen en operaties uit te stellen. Patiënten die dit betreft, worden door Treant op de hoogte gesteld. Niet alle poliklinische afspraken gaan door. Per afspraak wordt bekeken wat er kan worden gedaan: een telefonische afspraak, de afspraak verplaatsen of de afspraak gaat door. In het laatste geval wil Treant vooraf weten of deze patiënten klachten hebben die bij corona kunnen passen (koorts, hoesten en/of kortademigheid).

Bezoekregeling

Een patiënt bezoeken op de ziekenhuislocaties is niet meer mogelijk als de bezoeker hoest, verkouden is, koorts heeft of recent in een risicogebied is geweest. Verder is vanaf nu de gebruikelijke ruime bezoekregeling ingeperkt. Op bezoek gaan is alleen nog mogelijk tussen 19.00 en 20.00 uur en met één persoon tegelijk. Voor de intensive care geldt: alleen bezoektijden mogelijk voor de eerste contactpersoon tussen 13.30 en 15.00 uur

Uiteraard is er een uitzondering mogelijk voor mensen die terminaal ziek zijn; overleg in dat geval telefonisch met de afdeling. Dit geldt ook voor de kinderafdeling.

Schutse en Selkergoorn

Wie een bewoner of cliënt in De Schutse in Coevorden of Selkersgoorn in Dalen wil bezoeken, dient niet verkouden te zijn, te hoesten of koorts te hebben. Is dat wel het geval, dan verzoekt de Treant Zorggroep om niet naar deze woonwijkcentra te komen.

Voor informatie staat op de website van Treant of volg Facebook.