Coevorden – De Roosje Vosstraat in de wijk Ballast in Coevorden heeft een eigen Straatacademie. De gedachte erachter is, dat alle bewoners een schat aan ervaring en kennis hebben. Kennis, opgedaan door werk, studie, hobby, interesse of ervaring. Door dit met elkaar te delen, leren mensen van elkaar. Ook is het een mooie manier om buren beter te leren kennen.

Afgelopen woensdag vond de eerste bijeenkomst plaats in de blokhut van Erik en Ingrid de Lange. Er waren vijftien buren aanwezig.

Werk Hans Houwen

Hans Houwen vertelde aan zijn buren over zijn werk in de offshore-industrie. Hij toonde beelden van Baker Hughs, het offshorebedrijf waar hij werkt. Het is een bedrijf dat technische kennis en materiaal levert voor het onderhoud van boorplatforms op land en in zee. Ook vertelde Hans over de speciale opdracht voor de berging van de Russische kernonderzeeër Koersk. Dit schip zonk in 2000 in de Barendszee na een ongeluk waarbij alle 118 opvarenden om het leven kwamen. Uiteraard konden buren vragen stellen.

De straatacademie krijgt een vervolg met in de wintermaanden een aantal bijeenkomsten waarbij steeds een andere buur het woord neemt.

Hans Houwen