Gees – Rondom Gees staat weer op het programma voor zaterdag 15 april. Die dag komen motorrijders uit alle windstreken met hun antieke motoren naar Gees voor de veertiende editie.

Wie gek is op nostalgie en techniek en de prachtige antieke motoren van voor 1914 wil aanschouwen, is van harte welkom bij de start van dit evenement. Die is op zaterdagochtend bij Pluspunt naast de kerk aan de Dorpsstraat in Gees. De eerste deelnemers vertrekken om 9.30 uur. Vanaf 8.00 uur verzamelen de deelnemers zich bij gebouw Pluspunt.

De stichting Rondom Gees organiseert bij voorkeur twee keer per jaar een evenement, waarvan de toertocht Rondom Gees de bekendste is. Deelnemers uit Nederland en onder andere Duitsland, Engeland, Schotland, België, Frankrijk en Denemarken komen dan naar Gees. Op 16 april, de dag na Rondom Gees, is de Horse Power Run in Veenhuizen. Veel deelnemers doen mee aan beide evenementen.

De meestal nostalgisch uitgedoste deelnemers starten één voor één. Elke deelnemer krijgt bij de start een korte toespraak, waarbij de motorfiets en soms ook de eigenaar voor het publiek wordt toegelicht. Tussen de middag staat een lunch klaar voor de deelnemers. Na een tocht door het mooie Drentse landschap arriveren de deelnemers later in de middag weer in Gees. De rijders sluiten de dag gezamenlijk af met een warme maaltijd in Pluspunt.

Vrijwilligers

Het evenement is mogelijk dankzij een trouwe groep vrijwilligers: route-uitzetters, verkeersregelaars, vrijwilligers die voor de catering zorgen en degenen die met de bezemwagens rijden om mogelijke uitvallers terug te brengen. Met motoren van 100 jaar en ouder is er mechanisch nog wel eens wat aan de hand. Ook zorgen de vrijwilligers ervoor dat de inwendige mens goed wordt verzorgd.

Nieuwe website

Vorig jaar liet het bestuur een nieuwe website maken. De site is gericht op (potentiële) deelnemers maar zeker ook interessant voor iedereen die meer over het evenement en de motoren wil weten. Je vindt er bijvoorbeeld foto’s en filmpjes van voorgaande edities en informatie over het evenement, evenals nieuwsberichten en interviews.