Sleen -– Roelie Otten uit Sleen werd vandaag, zondag 15 september, uitgeroepen tot sportheld. Wethouder Joop Slomp heeft de laatste week in de aanloop naar de Nationale Sportweek al diverse sporthelden bezocht en ging vanmiddag naar Voetbalvereniging Sleen.

Otten werd voorgedragen door Voetbalvereniging Sleen, IJsvereniging Voorwaarts en de groep verkeersregelaars met als motivatie: “Roelie is de onverstoorbare vrijwilliger, de haarlemmerolie van de voetbalclub en de ijsvereniging en is altijd beschikbaar als verkeersregelaar.”

Otten verricht vele werkzaamheden op diverse fronten. Hij heeft diverse schaatstochten op zijn naam staan, waaronder de Elfstedentocht. Hij is al bijna veertig jaar betrokken bij de ijsvereniging en ook ligt zijn hart bij de plaatselijke voetbalclub. Daarnaast zette hij samen met andere fietstochten en wandelroutes uit en is hij jaarlijks actief voor de winterwandeling van de ijsvereniging. Voor al die verdiensten voor deze clubs en de volleybalvereniging werd hij eerder al koninklijk onderscheiden.