Coevorden/regio – In Nederland zijn bij de laatste update van woensdag 8 april 20.549 besmettingen vastgesteld, 969 meer dan dinsdag. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen is (geweest) is 7.735, een stijging van 308 in vergelijking met dinsdag. Het aantal overledenen is 2.248, de afgelopen dag waren er 147 meldingen van overlijden.

Er liggen zestien mensen minder op de intensive care dan dinsdag. In totaal zijn nu 1408 IC-bedden bezet.

Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is te zien op de website van GGD Drenthe. In de gemeente Coevorden gaat het om 25,5 vastgestelde besmettingen.

Regionale verschillen

Het RIVM meldt, dat er grote regionale verschillen in de epidemie zijn. De meeste mensen die positief zijn getest op het virus wonen in Noord-Brabant. Dat is bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland . Groningen heeft met 227 positief geteste personen het minste aantal besmettingen (1,1 procent), gevolgd door Drenthe (232, 1.1%), Friesland (260, 1,3%) en Flevoland (293, 1,4%).

Celstraffen

De politierechter heeft woensdag op de snelrechtzitting in Assen twee ‘coronaspugers’ uit de provincie Groningen veroordeeld. Zij maakten zich daaraan schuldig bij politieagenten. De een kreeg acht weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf, hij is nog voortvluchtig. De ander kreeg tien weken celstraf waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar met voorwaarden. Hij moet zijn celstraf meteen uitzitten.