Oosterhesselen – Afgelopen vrijdag werden bij muziekvereniging Excelsior Oosterhesselen Rikie Wesseling en Johan Tijink gehuldigd omdat ze maar liefst 50 jaar muzikant zijn. Een prestatie waarvan menig muzikant alleen maar kan dromen!

Rikie Wesseling

Als klein meisje werd bij Rikie muziek met de paplepel ingegoten, want in huize Wesseling zat bijna iedereen bij de muziek: vader, broer, zus. Moeder niet, want er moest ook nog iemand zorgen dat ze allemaal netjes gekleed in het uniform klaarstonden voor alle optredens. Als klein meisje was er bij Rikie direct al de liefde voor de bugel, maar vanuit huize Wesseling speelden vader, broer en zus al bij het harmonieorkest van Crescendo Sleen en in een harmonie zitten geen bugels. Daarom koos Rikie koos een ander instrument, de saxofoon. Toen Jan Kruimink dirigent werd bij Crescendo kreeg hij Rikie zover om trompet te gaan spelen.

Rikie kwam voor het eerst in aanraking met Excelsior Oosterhesselen toen ze verkering met een trombonist van deze vereniging. Net als haar liefde voor muziek is die liefde nooit meer overgegaan. Toen Rikie in 1997 besloot om toch de trompet aan de wilgen te hangen en de overstap te maken naar de bugel was dit ook haar afscheid van Crescendo. Dit was met pijn in het hart, aangezien Rikie haar ziel en zaligheid jarenlang aan de vereniging had gegeven. Ze was een tijd bestuurslid, zat in vele commissies en het verenigingsblad ‘De Klaroen’ maken deed Rikie ook graag voor de vereniging.

Sinds die tijd is Rikie lid van Excelsior en kon ze eindelijk haar start maken op haar geliefde bugel. Ook bij Excelsior is Rikie altijd druk in de weer, ze staat altijd klaar voor commissies, taakgroepen en zit inmiddels ook hier in het bestuur.

Johan Tijink

Iets meer dan 50 jaar geleden begon Johan zijn muzikale carrière bij Ons Genoegen in Wachtum. Na althoorn en trompet te hebben gespeeld, belandde Johan bij zijn geliefde bariton waar hij nog steeds op speelt. Toen hij later met zijn vrouw Agatha naar Oosterhesselen verhuisde, stond toenmalig dirigent van Excelsior Jan Kruimink al snel op de stoep. Een extra baritonspeler bij Excelsior, dat leek hem wel wat en zo geschiedde. Naast zijn lidmaatschap bij Excelsior bleef hij ook altijd klaarstaan voor Ons Genoegen, meespelen en invallen was voor Johan geen enkel probleem. Johan is een van de stille krachten van Excelsior. Hij vraagt niet veel aandacht, mist bijna geen repetitie en is bij alle concerten aanwezig. Hij staat altijd klaar om te helpen bij de opbouw van de sporthal tot concertzaal. Daarnaast is hij ook altijd in voor een borrel na de repetitie. Samen met zijn trouwe Marchje heeft hij altijd veel plezier bij de baritons.

Naast een toespraak en de bijbehorende jubileumcadeaus van de muziekbond werden zij verrast met een rondrit op een versierde trekker door Oosterhesselen. Bij terugkeer bij De Hesselerhof zorgde Excelsior voor een muzikale serenade.

Meer jubilarissen

Behalve Rikie en Johan waren er nog een aantal andere jubilarissen. Fred Ekkel is 40 jaar lid, Berdien Elling is 25 jaar lid van muzikanten en Mariëtte Eising is 25 jaar lid (vorig jaar vierde zij het feit, dat zij 40 jaar muzikant was) en Leon Eising en Iris van Eijden zijn 12,5 jaar lid.

Hoofdfoto: Rikie Wesseling en Johan Tijink. Foto’s: Excelsior Oosterhesselen.