Schoonoord – Openluchtmuseum Ellert en Brammert houdt op zaterdag 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer een reuze(n)fair.

Er zijn ruim 75 standhouders met artikelen als handgemaakte producten, leuke en bijzondere cadeaus, woon- en tuindecoraties, lekkere hapjes en drankjes. Verder zijn er activiteiten als oude ambachten en kinderspelen. Ook zijn er allerlei demonstraties, verzorgd door vrijwilligers van het museum.

Tijdens de fair geldt een gereduceerde toegangsprijs tot het openluchtmuseum van 5 euro p.p. Donateurs hebben gratis toegang.

Ellert en Brammert is een openluchtmuseum, dat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden toont. Er zijn onder meer plaggenhutten, een tolhuis, schooltje, houtzagerij, kerkje en gevangenis. Daarnaast zijn er een kinderboerderij, speeltuin en de herberg. Er zijn bovendien drie expositiegebouwen met onder andere een drukkerij. In het schooltje lezen vrijwilligers regelmatig de sage van Ellert en Brammert voor. In het kerkje kan getrouwd worden en in het armenhuis is een ouderwets snoepwinkeltje.

Foto: de fair in 2019.

Zie ook:

Reuze(n)fair trekt veel bezoekers