Coevorden – Ook dit jaar staat het weekend voor kerst een groot evenement gepland voor Coevorden. Dat vindt plaats op zondag 19 december van 12.00 tot 17.00 uur.

In 2020 moest het Dickensfestijn helaas worden afgeblazen wegens corona, maar gelukkig kan dit jaar de vierde editie van het festijn plaatsvinden. Dit jaar onder een nieuwe naam: het Dickensfestijn wordt ‘Reuring in de veste! Coevorden Stad van Strijd’.

Coevorden heeft een rijke historie die tijdens ‘Reuring in de veste!’ enthousiast aan het publiek wordt verteld. Verhalen uit de periode 1700 tot 1900 worden in de centrumstraten van Coevorden. Hiervoor zijn sketches geschreven en figuranten tonen zich in historische kledij aan het publiek. Er is een route gemaakt waarlangs het publiek de verhalen kan beleven en kan genieten van optredens bij historische plekken zoals de Kasteelkelder, het Weeshuis en de Dames van lichte Zeden bij de voormalige kazerne aan de Molenstraat. Op de Markt en in de winkelstraten zijn een kerstmarkt en braderie. Daarnaast rijden een kersttrein en arrenslee door het centrum.

Foto: Dickensfestijn in 2019 (foto: Esselien de Groot).