Sleen/Coevorden – Digitale en technische vaardigheden zijn in deze tijd heel belangrijk. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek voor kinderen de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar stellen.

De BiebFabriek is dé plek waar kinderen aan de slag kunnen met technische en digitale vaardigheden. Hier leren zij bij allerlei activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echt schilderij van Picasso kan maken.

Micro:bit

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen aan de slag met de Micro:bit op woensdag 25 september van 15.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Sleen en donderdag 26 september van 15.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Coevorden. De Micro:Bit is een klein, maar krachtig computertje waarmee veel spannende dingen kunnen worden gedaan. Laat de Micro:bit z’n eerste woordjes zeggen, bind de Micro:bit aan een auto voor een echte crashtest of speel het overgooispel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kinderen dienen zich tevoren aan te melden via het formulier op de website van Bibliotheek Sleen of Bibliotheek Coevorden.

Op de website van de BiebFabriek staat meer informatie.