Coevorden – “Alles wat je leert, maakt je waardevoller en succesvoller”, dat was de boodschap van voetbalidool Soufiane Touzani. Hij bezocht rond het middaguur Playground Poppenhare waar de leerlingen van de Brede School SOM en cliënten van Cosis al een tijdje nog onwetend op een verrassing zaten te wachten.

Toen hij werd aangekondigd door wethouder Joop Brink en tevoorschijn kwam, stond meteen een groep kinderen opgewonden op om hun idool goed te kunnen zien. Dat hij populair is, blijkt wel uit het feit dat hij 1,2 miljoen volgers op Instagram heeft en ook bekend is van zijn YouTubefilmpjes. Het werd een heel bijzonder uur voor alle kinderen en alle andere aanwezigen.

Indrukwekkend

Allereerst vertelde de in Rotterdam geboren Touzani over zijn jeugd: “Overal waar ik heenging, had ik de bal bij me. Ik wilde profvoetballer worden, maar in mijn tienertijd groeide mijn rug scheef, waarvoor ik een ijzeren pin in mijn rug kreeg. Daardoor heb ik een bult op mijn rug” en toonde dat aan de kinderen. “Ooooh”, riepen zij onder de indruk. Touzani: “Ik mocht een jaar niet voetballen, maar wel mocht ik de bal hoog houden.” Dat leidde tot zijn indrukwekkende carrière. Hij hield de kinderen voor: “Alles waar je tijd in steekt, daarin word je steeds beter.”

Touzani keek daarbij wel vooruit naar de toekomst. “Straks ben ik te oud om dit nog te doen. Dus ben ik gaan leren filmen, editen en presenteren. Ik heb niet opgegeven.”

Door zijn prestaties kreeg hij toegang tot vele grote voetbalclubs en presenteerde hij een vast onderdeel in de voetbalquiz Koning Voetbal en in 2017 kreeg hij een eigen televisieprogramma Tiki Taka Touzani op RTL7. Hij interviewde vele grote voetballers, onder wie Christiano Ronaldo thuis. Touzani kondigde alvast aan, dat hij vanaf 18 oktober elke maandag vanaf 22.30 uur weer op de televisie is te zien.

Verder richtte hij FC Straat op. “Ik wil graag, dat de jeugd meer naar buiten gaat en gezond bezig is.” In dit verband noemde hij de ouders de grootste influencers.

Pannakooi

Nadat de kinderen een aantal vragen stelden, speelde Touzani in de pannakooi tegen diverse leerlingen, leerkrachten en cliënten van Cosis. Het bezoek, uiteraard in het kader van de Nationale Sportweek, werd beëindigd met groepsfoto’s van de Wilhelminaschool, Panta Rheischool, Mijndert van der Thijnenschool en Cosis.