Coevorden – Voor zondag 17 december staat ‘Reuring in de veste’ weer op de agenda. Die dag staat het centrum in het teken van het leven van zo’n twee eeuwen geleden.

Op zondag 17 december van 12.00 tot 16.00 uur is van alles te zien en te beleven: een kerstmarkt, straattheater, ambachten van weleer en figuranten in historische kleding. Bovendien is er om 14.30 uur het IJzerkoekenoproer. Het verhaal van het IJzerkoekenoproer gaat over de volksopstand naar aanleiding van het verbod op de rondgang met de ijzerkoeken.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, Centrummanagement Coevorden, de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe, de Rabobank, Stedelijk Museum Coevorden en het Cultuurfonds.

Thijnhof doet ook mee

Thijnhof haakt hierop in met ‘Reuring in het museum’, een verrassende middag met oliebollen, glühwein en muziek. BLUES2 treedt van 14.00 tot 16.00 uur op in de centrale hal. Van 14.00 tot 16.30 uur lichten kunstenaars van Kunstcollectief SMALT hun kunst toe, die is geïnspireerd door het werk van Van Gogh. Om 15.00 uur treden de midwinterhoornblazers buiten op. De toegang tot het museum kost 4 euro. ‘Reuring in het museum’ is gesubsidieerd door de Warming Stichting.

Galerie Kunst op Vijf

Galerie Kunst op Vijf staat ook op de kerstmarkt tijdens Reuring in de Veste met bijvoorbeeld kaarten, harten en viltornamentjes. De galerie aan de Sallandsestraat is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.