Coevorden – De Markt ligt er nu nog verlaten bij, maar Ganzenmarkt is in aantocht. Dat wordt nu ook zichtbaar op de Markt.

Vrijwilligers, inclusief de bestuursleden waren zondagmorgen vol enthousiasme aan het werk om de welbekende Koepel op de Markt te plaatsen.

Er is dit jaar een programma zoals in voorgaande jaren. De ganzen worden maandag 8 november weer door de winkelstraten naar de Markt gedreven. Dat gebeurt ’s morgens door de kandidaten voor de Miss Ganzenhoedster en de Mini-Mister Ganzenhoeder en ’s middags door de deelnemers aan de verkiezing van de Mini-Miss Ganzenhoedsters.

Vanaf woensdag 3 november draait de kermis weer volop en de horeca zal er weer alles aan doen om er een geslaagd feest van te maken.

Gezien de omstandigheden en overheidsmaatregelen werd in 2020 Ganzenmarkt afgelast maar dit jaar gaat het door met de dan geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Foto bestuur: v.l.n.r. met op de voorgrond: voorzitter Henri van Ringen, penningmeester Geert Kok en secretaresse Karin Derksen met daar achter de bestuursleden Willeke Scholten, Arnold Faas en René Fleurke.

Foto’s: Herman Woltersom.