Coevorden – Loopgroep Coevorden hield zaterdagmiddag een Plein-tot-Pleinloop in Coevorden als opening van Regenboogweek Drenthe. Het Diversiteitsplatform Coevorden waardeerde deze actie zeer. Er werd gestart bij Hofpoort Incluis.

Actie sportclubs

Daar vertelde Jerry Stoker van het Diversiteitsplatform over de actie van de voetbalverenigingen NKVV uit Dalerpeel, Protos uit Steenwijksmoer en de gezamenlijke jeugdafdeling NkvvProtos. Door het laten wapperen van de speciale Regenboogvlag op de sportparken steunen de verenigingen deze kleurrijke week. Bovendien is er een leuke weggeefactie bedacht. Alle jeugdleden van NKvvProtos maken gratis kans op het winnen van een echte Regenboogbal. Zij kunnen een mailtje sturen naar nkvvprotos@gmail.com met vermelding van de tekst Regenboogweek en voor- en achternaam. De actie duurt tot vrijdag 18 oktober 18.00 uur. Daarna wordt via loting de winnaar bekendgemaakt.

Wethouder Joop Brink sprak zijn waardering uit voor de initiatieven vanuit de sportverenigingen, temeer omdat sport verbindt. De gemeente Coevorden besteedt als Regenbooggemeente volop aandacht aan de Regenboogweek,omdat de gemeente veiligheid en acceptatie van LHBTI’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen) belangrijk vindt.

Regenboogroos

Na deze korte toespraken was het tijd om te vertrekken voor de loop. Brink gaf het startsein, waarna de circa twintig deelnemers een route door de stad volgden. Het eindpunt was op de Markt. Daar werden de leden van Loopgroep Coevorden verwelkomd met een roos in regenboogkleuren, die zij kregen uitgereikt door wethouder Joop Brink.

Tentoonstelling

Op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur is de opening van de fototentoonstelling diversiteit in Hofpoort Incluis, gevolgd door een film. Onlangs werd een fotowedstrijd gehouden rond het thema diversiteit. De mooiste foto’s zijn te zien op de tentoonstelling.

Onderwijs

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe verzorgt gedurende het schooljaar voorlichting binnen het Schoolpreventieplan, gericht op het tegengaan van pesten en discriminatie. In de Regenboogweek wordt voorlichting gegeven in de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Vlinderhof in Noord-Sleen.