Coevorden – De Jan Kuipersbrug in Coevorden moet een complete renovatie ondergaan. Bij een inspectie is gebleken, dat onder andere een nieuwe verflaag en een nieuwe slijtlaag moeten worden aangebracht. Bovendien wordt de onderkant van de brug opnieuw gecoat. De werkzaamheden starten maandag 9 september. Die dag is de brug volledig afgesloten voor het verkeer. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

De brug bestaat uit 2 brugdelen. Op maandag 9 september wordt één brugdeel uitgepakt. Dat deel gaat naar Machinefabriek Emmen, die de renovatie uitvoert.  Op de achterblijvende helft wordt aan de waterkant een tijdelijke leuning aangebracht, zodat het verkeer vanaf dinsdag 10 september weer over de brug kan.

De doorgang wordt geregeld met verkeersborden die aangeven dat tegenliggers moeten wachten of voorrang moeten verlenen. Al blijft de brug begaanbaar, er is wel enig oponthoud.

Op de dag dat het gerenoveerde brugdeel teruggeplaatst wordt, is de brug weer volledig afgesloten. Gelijktijdig wordt het tweede deel naar Machinefabriek Emmen gebracht. Het terugplaatsen van het tweede deel  staat gepland op dinsdag 24 december.

De Jan Kuipersbrug is in 1954 geplaatst en in 1993 vervangen.

Meer informatie over het onderhoud van civieltechnische zaken is HIER te lezen.