Coevorden – Afgelopen jaar maakten veel organisaties in de gemeente Coevorden gebruik van de regeling Frisse Start. Daarom gaat de regeling dit jaar op herhaling. Er is net als vorig jaar 100.000 euro beschikbaar voor vrijwilligersorganisaties die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen. Na een lange coronaperiode wil de gemeente deze organisaties graag de kans geven om iets te organiseren voor (potentiële) leden en vrijwilligers.

In aanmerking komen bijvoorbeeld activiteiten van sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. Er wordt daarbij aangeraden om zoveel mogelijk met andere vrijwilligersorganisaties samen te werken. Sportverenigingen kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk aanhaken bij de Nationale Sportweek die vanaf half september plaatsvindt.

Informatie

Vrijwilligersorganisaties kunnen maximaal 1.500 euro aanvragen. Dat kan via www.coevorden.nl/frisse-start-regeling. Op deze pagina staan de voorwaarden en een aanvraagformulier. Op www.coevorden.nl/subsidies staan de andere subsidieregelingen van de gemeente Coevorden.