Coevorden – Raptim 1 heeft zondagmiddag zijn eerste overwinning van het lopende seizoen behaald. Op sportpark Klinkenvlier werd koploper HODO aan de zegekar gebonden.

Bij Raptim waren Stan en Laurens Meppelink weer van de partij en dat was op het veld goed te zien. HODO startte goed en was in het begin van de partij de bovenliggende partij. Dit duurde echter niet lang, en Raptim nam gedurende de eerste helft al snel de touwtjes in handen en liet deze tot aan het eindsignaal niet meer los.

Met een combinatie van agressief en goed spel zorgden de mannen van Jan Wielink voor een aantal kansen. Laurens Meppelink en Wouter van Dunem hadden hun vizier nog niet op scherp staan, waardoor de rust met de brilstand werd bereikt.

Gewenst resultaat

Na rust was er hetzelfde spelbeeld, echter nu wel met het gewenste resultaat. Na goed voorbereidend werk van Kian Bosman zette Bart Jan Stroeve de 1-0 op het scorebord.

Raptim bleef beter dan HODO en wist nogmaals een aantal goede kansen om zeep te helpen, ook dankzij sterk keeperswerk van de HODO-doelman. Toch capituleerde laatstgenoemde ongeveer 10 minuten voor tijd door een schot van Jurre Sipma. Hij zette de bevrijdende, maar zeker verdiende, 2-0 op papier.

Raptim speelde een goede, agressieve partij tegen HODO en liep als verdiende winnaar van het veld. Een hogere score was mogelijk geweest, maar het getoonde spel biedt perspectief voor de komende weken.

Volgende week zondag speelt Raptim een uitduel tegen Dwingeloo, bij winst haakt Raptim aan in de middenmoot. Dit duel begint om 14.00 uur.

Tekst: Raptim; foto: Dennis Kok.