Coevorden – Raptim 1 speelde zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Dalfsen en won verdiend met 2-1.

De eerste goede aanval aan Raptim kant betekende gelijk een voorsprong. Sven Meiringh gaf in de achtste minuut vanaf rechts een hoge voorzet, en Bjorn Wesseling kopte de bal onhoudbaar voor keeper Mark Knol in de kruising voor de 1-0.

Een opmaak voor veel spektakel zou je denken, helaas bleek hier niets van. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld, en beide teams grossierden vooral in balverlies en foutieve passes. Voor rust was er nog één gevaarlijk moment te noteren en dat bleek gelijk de 1-1. Sam van den Anker legde vanaf een meter of 20 aan, en via een Raptimbeen rolde bal onhoudbaar in het doel. Met deze stand werd de thee ook bereikt.

Na rust werd het spelbeeld niet veel beter, het bleef onrustig bij beide ploegen. Hoogtepunt van de tweede helft was de 2-1 voor Raptim. De goal van Dennis Fecken in de 74ste minuut was niet heel bijzonder, de voorbereiding van Laurens Meppelink was dat wel. Hij ontving de bal halverwege de helft van Dalfsen, slalomde als een volleerde Alberto Tomba een aantal Dalfsenaren voorbij en legde de bal feilloos klaar voor de reeds genoemde Dennis Fecken. Hij hoefde het leer alleen maar binnen te tikken.

Daarna kreeg Raptim nog een aantal grote mogelijkheden om het duel op slot te gooien, maar Dennis Fecken schoot alleen voor doel hoog over en Jesse Habing vond volledig vrijstaand keeper Knol op zijn weg. Bijna pikte Dalfsen nog een onverdiend punt mee, maar keeper Marc Koert stond op zijn post en voorkwam met een redding in blessuretijd de 2-2.

De eerste drie punten zitten daarmee voor Raptim in de knip. Niet dat het allemaal sprankelend was, maar als de ploeg met dezelfde intensiteit en wilskracht blijft voetballen, dan kunnen meer punten niet uitblijven.

Volgende week zondag volgt een uitwedstrijd tegen Sellingen. Die begint ook weer om 14.00 uur.

Verslag: Jeroen Ramaker. Foto’s: Patrick de Groot.