Ruinerwold/Coevorden – In een fantastische ambiance heeft Raptim zich zondagmiddag gekroond tot kampioen van de Derde klasse C! Met vier bussen en vele volgauto’s togen vele Coevordenaren naar Ruinerwold om hun club te steunen en kampioen te zien worden. De B-Side verzorgde een geweldige sfeeractie met veel vuurwerk en rook.

Ruinerwold speelde achterin man op man om op het middenveld een overwicht te kunnen creëren, maar liet daarbij toe dat Raptim met enkele steekballen een aantal keer gevaarlijk kon doorkomen. In de 10e minuut werd zo’n moment al verzilverd in een goal. Frank Ambergen stuurde Stijn van der Griend diep, die vond Laurens Meppelink die beheerst afrondde. Bram Maes had niet veel later de marge al kunnen verdubbelen maar faalde alleen voor de doelman van Ruinerwold.

Na weer enkele kansen om zeep te hebben geholpen, was het in de 30e minuut wel weer raak. Laurens Meppelink werd door de Ruinerwold-doelman onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied. De penalty werd door Yorin Habing onberispelijk ingeschoten. Even was het schrikken toen Ruinerwold bij een spaarzame uitval ineens scoorde. Julian van Bohemen schoot een voorzet bij de tweede paal achter doelman Kay de Groot: 1-2.

Raptim liet zich niet van de wijs brengen en bleef zoeken naar mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Die mogelijkheden kwamen er ook, maar zowel Stijn van der Griend met een kopbal en Senna Kootstra met een diagonaal schot konden deze niet verzilveren.

Na rust werd het voetbal er niet beter op. Te vaak werd het middenveld overgeslagen en de lange bal gehanteerd om Laurens Meppelink en Bram Maes in stelling te kunnen brengen. Dat lukte wel een aantal keren, maar beiden konden goede kansen niet promoveren tot een doelpunt. Zo bleef het spannend.

Met het inbrengen van de verse krachten Wouter van Dunem, Tristen Hidding, Sem Schlepers, Bjorn Wesseling en Jesse Keen kreeg Raptim weer wat meer vat op de wedstrijd.

Nadat eerst Kay de Groot zijn keeperskunsten moest inzetten om een gevaarlijk schot van Sem Hooghorst onschadelijk te maken, scoorde Raptim de bevrijdende 1-3. Sem Schlepers zette in een goed opgezette aanval Wouter van Dunem alleen voor de keeper en met een strak, binnenkant voet geschoten bal, liet hij alle Raptimmers uitbundig juichen!

Met nog twee wedstrijden te spelen is Raptim niet meer te achterhalen en mag het zich de terechte kampioen noemen. Het kampioenschap is bewerkstelligd door een fantastisch team. Vele spelers hebben bijgedragen aan het succes. Blessures werden telkens goed opgevangen en er is hard gewerkt en getraind om dit te bereiken. Trainer Bert Doldersum gaf terecht aan erg trots te zijn op dit team.

In Ruinerwold kon alvast een mooi feest worden gestart. Ruinerwold had de organisatie zeer goed voor elkaar. In Coevorden werden de Raptimmers na een diner bij restaurant Talens in de kantine onthaald door een uitzinnige menigte. Een voor een werden de mannen door trainer Doldersum aangekondigd en met luid applaus de kantine binnengehaald. Daar werd met Club Jambalaya een geweldig feest gevierd!

Verslag: Bert Ambergen. Foto: Patrick de Groot