Coevorden – Op een zonnig sportpark De Pampert heeft Germanicus zondagmiddag met 2-0 verloren van de terechte kampioen Bon Boys.

Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over spits Stefan Kikkert, die een verdienstelijke wedstrijd speelde. Nance Hoogeveen, Devon Smit, Jarne Pol en Erwin Moddejongen waren niet inzetbaar.

Vanaf de aftrap lieten de bezoekers uit Haaksbergen zien waarom zij de terechte kampioen zijn. Met vlot combinatiespel en continu druk op het doel van Germanicus heersten de spelers van Bon Boys. Ondanks het dominante spel van Bon Boys creëerden de gasten uit Haaksbergen geen kansen en gaven de Germanen geen kansen weg. In de eerste helft was er een kansje voor de bezoekers. Een kopbal ging naast en over. In de 40e minuut was er een uitval van Germanicus. De goed spelende Robin Barelds werd aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld, zijn voorzet werd ternauwernood onderschept door de verdediging van Bon Boys.

In de tweede was hetzelfde beeld: een dominant spelend Bon Boys tegen een verdedigend Germanicus. In de 61e was het eerste schot op doel van de bezoekers. Die was ook meteen raak. Keeper Mendes van Germanicus liet zich verrassen in de korte hoek voor de 0-1 van Just Leferink. In de 68e minuut kwam Hossein Bahmani in het veld voor de moei gestreden Stefan Kikkert. In de 76e minuut was er een geweldige redding van keeper Mendes, hij ranselde de ingeschoten bal bij de tweede paal het doel uit.

In de 90e minuut werd het 0-2 voor Bon Boys, een mooi schot van 25 meter afstand was keeper Mendes te machtig. Just Leferink was wederom de doelpuntenmaker. Ondanks de nederlaag blijft Germanicus nog in de race voor de nacompetitie. Komende zondag speelt Germanicus thuis tegen de directe concurrent RSC uit Rossum voor het laatste startbewijs van de nacompetitie. Mocht Germanicus winnen, dan heeft het nog een punt nodig in laatste competitiewedstrijd uit bij Steenwijkerwold. De wedstrijd van komende zondag tegen RSC op sportpark De Pampert begint om 14.00 uur.