Coevorden – “Het wordt nu voor sommige verenigingen al lastig.” Woorden van Anton Nevels, die tijdens de raadsvergadering van donderdagavond insprak. Hij sprak namens de werkgroep buitensport voor alle verenigingen met accommodaties met grasvelden. “De overheid helpt inwoners en ondernemers, maar sportverenigingen niet. De extra kosten zijn 10.000 tot 30.000 euro meer.” Hij deed dan ook een beroep op de gemeente om financieel bij te springen.

Hij vond een aandachtig gehoor. “Wij horen”, aldus Erik Holties van BBC2014, “dat de energiekosten uit de hand lopen.” Het is de bedoeling, dat er een noodfonds komt voor (sport)verenigingen, zwembaden en dorpshuizen. Ook is het belangrijk om accommodaties zo snel mogelijk te verduurzamen. BBC2014 en PvdA Coevorden willen zo snel mogelijk in kaart hebben wat de gevolgen van de stijgende energielasten zijn en wat verduurzaming kost. Coronagelden, die ongebruikt zijn gebleven (350.000 tot 400.000 euro) zouden in eerste instantie kunnen worden benut.

De gemeenteraad neemt dinsdag 8 november een besluit over dit onderwerp tijdens het vervolg van de begrotingsbehandeling.