Dalerpeel – Dorpswinkel Trefpunt in Dalerpeel is vanaf morgen, donderdag 18 februari een nieuwe service rijker. Er was al een bibliotheek, maar er is nu ook een puzzeltheek.Nu mensen veel binnen zitten, zijn zij op zoek naar vermaak. Mede om die reden is de ouderwetse legpuzzel weer volop in beeld. Vanuit de Dorpswinkel is daarom het idee ontstaan om puzzels met elkaar te delen.

Een van de initiatiefnemers, Klaas Veldhuis: “Meestal worden legpuzzels aangeschaft, eenmalig gemaakt en daarna komen ze in de kast te liggen. Zo bezitten de meeste mensen wel één of twee puzzels.” De Dorpswinkel deed onlangs een oproepje met de vraag naar puzzels. Daarop werd goed gereageerd, daardoor liggen er nu zo’n vijftig puzzels klaar. De puzzels zijn van allerlei formaten en aantal stukjes.

“De liefhebbers kunnen gratis een puzzel lenen. Er wordt alleen gevraagd om dit aan te geven op een registratielijst. Alle puzzels zijn genummerd. Zo houden we een beetje in de gaten wie welke puzzel meeneemt. We gaan er vanuit dat iedereen deze nadien netjes en compleet weer inlevert”, aldus Wenda de Beet.

De eerste puzzels zijn dus in het bezit van de Dorpswinkel. Wie nog een puzzel wil schenken, is van harte welkom. Inleveren kan tijdens openingstijden van de Dorpswinkel.

Meer informatie is te vinden op www.dalerpeel.info.

Tekst en foto: Klaas Veldhuis.