Coevorden – Ocobar speelde zaterdag de sterren van de hemel tijdens ‘Wonderful tonight’ in Theater Hofpoort. Bart Wijtman (bas en zang), Cok van Vuuren (gitaar en zang) en Rob Wijtman (drums en zang) zorgden voor een avond, die bijzonder in de smaak viel. Naast vele bekende nummers van Clapton, die bijnaam ‘Slowhand’ heeft, klonken enkele nummers van Robert Johnson en J.J. Cale, die zoveel invloed hadden op het werk van Clapton.

Clapton maakte een tijdje onderdeel uit van het trio Cream, waarmee hij zijn reputatie als gitarist vestigde. De groep The Band maakte indruk op hem en hij sloeg een andere muzikale richting in. De lp Layla is een hoogtepunt in de muziek. Later maakte Clapton kennis met de muziek van J.J. Cale. Bekende nummers als ‘After midnight’, ‘I shot the sheriff’, Lay down Sally’, Wonderful tonight’ en ‘Tears in heaven’ passeerden de revue. Andere bekende nummers van Clapton zijn bijvoorbeeld ‘Willie and the hand jive’, ‘Swing Low Sweet Chariot’.

Het optreden werd beloond met een langdurig applaus, waarna de mannen nog even terugkwamen voor het spelen van een allerlaatste nummer. De bezoekers verlieten zeer tevreden de zaal.