Regio – Tijdens het woningmarktcongres in het provinciehuis heeft gedeputeerde Hans Kuipers vandaag de nieuwe wijk- en dorpsmonitor van Drenthe gepresenteerd.

Met de monitor zijn Drentse buurten in beeld gebracht aan de hand van de thema’s bevolking, economie, welzijn, wonen, leefbaarheid en energie & milieu. Inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeenten kunnen de data gebruiken voor het maken van plannen en beleid. De wijk- en dorpsmonitor is hier te vinden.

Kuipers: “Ik ben blij met de wijk- en dorpsmonitor. Dit is een handige tool waarmee je in een paar klikken een beeld kunt schetsen van een bepaalde buurt. We hebben gebruik gemaakt van openbare bronnen zoals het CBS en RIVM om tot de data te komen. We willen de monitor uitbreiden samen met gemeenten en corporaties, zodat inzichtelijk wordt welke opgaven waar spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduurzaming of sociale kwetsbaarheid. Veel gegevens zijn ook elders beschikbaar, maar niet bij elkaar op een kaart gezet. Dat is wel het geval met deze monitor.”