Coevorden – Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe stelt 60.000 euro beschikbaar voor locatietheaterstuk ‘De list van Coevorden’. In 2022 viert Coevorden, de culturele gemeente van Drenthe 2021-2022, het 350-jarig ontzet.

De stichting Mooie Verhalen gaat het verhaal van schoolmeester/koster Mijndert van der Thijnen voor een groot publiek in Coevorden opvoeren. Het project is onderdeel van het jaarprogramma van Culturele gemeente Coevorden – Verbonden in Verhalen. ‘De list van Coevorden’ is een groots muzikaal locatietheaterstuk vol historie, maar ook met een verhaal van vandaag. Het is een moderne versie van het toneelstuk ‘Mijndert van der Thijnen, de verrassing van Koevorden in 1672’ dat in 1872 is geschreven door Alexander Lodewijk Lesturgeon.

Het stuk zorgt voor mooie verbindingen tussen jongeren en ouderen, professionals en amateurs, maar ook een interessant samenspel van muzikanten en acteurs en tussen de stad en het land. Het stuk wordt in september 2022 uitgevoerd. Er zijn twaalf tot veertien voorstellingen.

Meer informatie is hier te lezen. Wat er allemaal in het culturele jaar is gebeurd en nog gaat gebeuren staat op www.cultureelcoevorden.nl. Ook zijn tal van artikelen te lezen in de rubriek culturele gemeente op Coevorder Nieuws.