Regio – Veilig naar de sportclub, muziekles, vrienden en school nu de dagen steeds korter en donkerder worden? Goede fietsverlichting is dan extra belangrijk. Momenteel houdt de provincie Drenthe de campagne ‘Licht aan en gaan!’.

Onder dit motto vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ieder jaar in de herfst aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de Drentse gemeenten. Doel van de campagne is om jonge fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen korter worden. Dit jaar is er extra aandacht voor jongeren die van en naar hun sport fietsen.

Er zijn allerlei acties in steden en dorpen in Drenthe. Sportverenigingen krijgen campagnematerialen om op te hangen in de kantines. Daarnaast kunnen ze een bezoekje ontvangen van het campagneteam. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland houden op diverse plekken in de provincie fietscontroles. Je kunt de campagne verder tegenkomen op borden langs de weg, in krijtverf en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media zoals Instagram. Op www.lichtaanengaan.nl staan handige tips over fietsverlichting.