Aalden – In Drenthe gaat de provincie vier fietspaden toekomstbestendig maken. In de gemeente Coevorden gaat het om het fietspad Gelpenberg-Aelderholt bij Aalden. Dit fietspad staat ook vermeld in de Fietsnota van de gemeente Coevorden.

Het fietspad is na de aanleg comfortabel en veilig voor zowel fietsen en e-bikes als speed pedelecs, bakfietsen en rolstoelfietsen. Fietsprovincie Drenthe werkt hiermee aan een optimaal fietsnetwerk dat voldoet aan de wensen van deze tijd en het versterken van het toeristisch aanbod. Het gaat om een totale investering van 987.207 euro.

De investering komt uit de subsidieregeling ‘Kwaliteitsimpuls recreatief fietsnetwerk Drenthe’. In 2022 is er 3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de kwaliteit van recreatieve fietspaden projectmatig te verbeteren. In 2021 is er 1 miljoen euro uitgegeven aan het verbeteren van allerlei fietspaden. Gemeenten, natuurbeheerders (Staatsbosbeheer, Stichting Natuurmonumenten, Het Drents Landschap) en particuliere grondeigenaren kunnen aanspraak maken op de regeling.

Gedeputeerde Henk Brink: “Onze inwoners en bezoekers maken graag gebruik van onze fietspaden. We zijn niet voor niets fietsprovincie nummer één! Om dat te blijven moeten we investeren in de kwaliteit van de fietspaden om ze veilig en comfortabel te houden. Zeker in de huidige tijd, waarbij door het gebruik van e-bikes en het toenemende aantal racefietsers met diverse snelheden soms gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook mindervaliden moeten zich veilig voelen op het fietspad. Met deze impuls maken we veelgebruikte fietspaden een stuk comfortabeler en veiliger te maken.”