Coevorden – Zo’n honderd mantelzorgers kwamen vrijdagochtend bijeen in Theater Hofpoort. Het is aanstaande zondag de Dag van de Mantelzorg gehouden. In het kader daarvan werden de mantelzorgers reeds op vrijdag verwend.

Er was een mooi programma samengesteld door de gemeente Coevorden, Theater Hofpoort, Alzheimercafé Coevorden en Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Jan Broekema van Maatschappelijk Welzijn Coevorden heette alle mantelzorgers hartelijk welkom. Wethouder Joop Brink zei vervolgens: “Deze dag is u zeer gegund voor al uw onbaatzuchtige en onvoorwaardelijke hulp.” Het overgrote deel van de mantelzorgers bestond uit vrouwen.

Na deze openingswoorden vertelde Marjan van den Berg (columnist Margriet en schrijver Sanne) over haar werk en las zij voor uit haar eerste boek ‘Ze is de vioolmuziek vergeten’. Het boek gaat over haar moeder, die dementeerde.

Vervolgens was er een theaterlunch met een optreden van K&M (Karin Levin) en (Monique van der Ster), die al eerder te zien en te horen waren in Theater Hofpoort en ook in december komen zij nog naar Coevorden.

Workshops

In de middaguren waren er op diverse locaties workshops. In Hofpoort Incluis hield Fleurke Bloemen & Wonen een workshop bloemschikken, Paulien Blaauwgeers ging met de dames aan de slag met handletteren. Schilderclinic gaf een les schilderen en Ajèleth Kool van Total Eco Bodycare gaf een workshop handverzorging.

Theeproeven kon bij Elizabeth aan de Bentheimerstraat en Bert Calkhoven van de plaatselijke brouwerij De Gulzige Gans gaf een workshop. Verder kon een groepen kaarsenmaken bij Het Ambacht en ging een groep broodbakken in Bakkerscafé De Loods.

Tot slot van de zeer geslaagde dag werd de activiteiten afgesloten in Hofpoort Incluis onder het genot van een drankje.

Foto’s: Theater Hofpoort, Esselien de Groot, Maatschappelijk Welzijn Coevorden.