Steenwijksmoer – Ook dit jaar heeft de organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi besloten dat het grote sportevenement, de 45ste editie, niet doorgaat.

Eind oktober had de organisatie nog de hoop het toernooi door te kunnen laten gaan, maar na gesprekken met zaalhoofden, de lokale overheid en externe partijen is de organisatie tot de conclusie gekomen dat dit geen haalbare kaart is. Door de verslechterende omstandigheden op het gebied van corona is de situatie momenteel te onzeker geworden om een dergelijk groot toernooi door te laten gaan.

De organisatie: “De voorbereidingen waren sinds oktober in volle gang. Na de genomen beperkende maatregelen door de regering veranderde de hoop in teleurstelling. De coronabesmettingen lopen op en de verwachting is dat de maatregelen vanaf 4 december niet versoepeld gaan worden, maar juist verscherpt. Momenteel mag er geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden en de verwachting is dat deze maatregelen niet snel worden gewijzigd. Voor de organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is een toernooi zonder publiek onbespreekbaar.”

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zou van 27 december 2021 tot en met 8 januari 2022 gespeeld worden. Het is de tweede keer dat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi wordt afgelast.

De organisatie vindt het bijzonder jammer dat het deze beslissing heeft moeten nemen, maar de mededeling kan op veel begrip rekenen. De organisatoren kunnen zich nu gaan richten op volgend jaar.