Coevorden – Op een (bijna) lege Klinkenvlier heeft Raptim 1 zondagmiddag drie punten overgehouden aan het duel tegen Ruinen. Een jeugdig Raptim begon fel aan het duel en Ruinen wist hier in eerste instantie niet goed mee om te gaan.

Met een beetje geluk had thuisclub Raptim in de derde minuut al op voorsprong kunnen komen. Een kopbal van Laurens Meppelink scheerde de lat boven keeper van Belkum. Aan de andere kant was er een speldenprik van Ruinen, aanvoerder Hoorn schoot een vrije bal ruim over het doel van Jerio Hoegen.

Raptim kwam in de tiende minuut op een verdiende voorsprong. Een goede aanval over rechts via Frank Ambergen en Robbert Kaag werd door Sven Meijringh op waarde geschat en tot doelpunt gepromoveerd. Ruinen verstopte zich niet en kwam er regelmatig dreigend door, vaak via linkerspits Elmar van Belkum. Tot grote grote kansen leidde dit echter niet, ook dankzij goed verdedigend werk van de Raptim achterhoede.

Raptim kwam ook af en toe dreigend voor het doel van Ruinen, vaak via schoten van afstand door Robbert Kaag en Sven Meijringh. Raptim zwijnde voor rust nog wel, toen een vrije bal van wederom aanvoerder Hoorn de paal raakte. Het duel kabbelde voort, veelal op het middenveld, en de rust werd behaald met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust waren de teams ongewijzigd. Zij brachten gelijk aan beide kanten veel gevaar. Spits Anthal Horlings van Ruinen stuitte tot tweemaal toe op een goed keepende Jerio Hoegen en aan de andere kant waren er goede kansen voor onder andere Kay Ambergen en Stijn van der Griend. De volgende kans van Raptim werd gepromoveerd tot strafschop. Patrick Vos mocht deze nemen omdat Kay Ambergen werd neergelegd in de 16, dit na defensief geschutter bij Ruinen. Patrick faalde niet en hij bracht Raptim zo op een comfortabele 2-0 voorsprong. Ruinen bleef dreigend zonder echt uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen en Raptim consolideerde de voorsprong. Trainer Jan Wielink wisselde nog twee keer, bracht Wouter van Dunem en Senna Kootstra in de ploeg maar veel effect had dit niet. Het duel bleef gelijk op gaan, echter Ruinen kon niet en Raptim hoefde niet meer.

Na een minuutje blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Reints voor het einde. Raptim won vanmiddag niet omdat het de pannen van het dak voetbalde; het was op basis van inzet, felheid en strijdlust beter dan Ruinen en daarom verdiende het de 3 punten.

Volgende week speelt Raptim een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart in Wanneperveen. Aanvang 14.00 uur.