Coevorden – De première van de musical ‘Het Ontzet van Coevorden’ van vanavond is geheel uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten voor de voorstellingen in de Stadskerk op woensdag 7 en vrijdag 9 december (20.15 uur) en zondag 11 december (14.30 uur). De verkoop van toegangskaarten gaat via Theater Hofpoort. Klik daarvoor op deze link.

René van Kooten, Raymond Kurvers en Robin van den Heuvel spelen de hoofdrollen. Verder is er een cast van zo’n twintig lokale en regionale acteurs in de voorstelling die is geschreven door Dick van den Heuvel en gecomponeerd door Fons Merkies en Jeroen Sleyfer.

In de kerk ligt schoolmeester en koster Mijndert van der Thijnen begraven. Hij was in 1672 (het Rampjaar) degene die inlichtingen verzamelde over de troepenbeweging van bisschop Bernhard von Galen uit Münster. Met die informatie overtuigde hij generaal Carl von Rabenhaupt ervan dat Coevorden bevrijd kon worden. Het was een listige operatie die alleen maar kon slagen vanwege de grote solidariteit in de bevolking van de stad.

Homemade Productions is verantwoordelijk voor ‘Het Ontzet van Coevorden’ en wordt daarbij gesteund door de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe, het Prins Bernhard Cultuurfonds en talloze vrijwilligers die zich verbonden voelen in de verhalen van toen en nu. Meer informatie staat op de website coevordenmusical.nl.