Wezup – In deze periode worden in Wezup weer volop knieperties gebakken, kerstbomen opgetuigd en schuren versierd. Het dorp maakt zich namelijk op voor de dertigste kerstmarkt op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december.

Hoogtepunt van de opbouw van de kerstmarkt is ieder jaar weer het aanbrengen van de kerststerren bij de ingang van het dorp en de gezamenlijke lunch tijdens de opbouwdag. Dit jaar bieden de boerderijen en schuren plaats aan zo’n vijftig kramen. De kerstmarkt van Wezup wil wel onderscheidend blijven. “Standhouders moeten een duidelijke link hebben met kerst”, zo is de filosofie.

Muziek

Speciale aandacht is besteed aan de muzikale omlijsting van de markt. In de muziektent op de Brink en op de markt zorgt een keur van bands en musici voor de muzikale omlijsting. Van traditionele winterballads, karakteristieke koperblazers en muziek uit de jaren dertig tot herkenbare kerstpop. Terwijl op de markt de midwinterhoorn geblazen wordt kunnen bezoekers zich tegoed doen aan winterse traktaties als snert, chocolademelk, glühwein en Engelse pasteitjes.

Kleine verrassingen

In de avonduren is de route langs het nostalgische Westeinde en de Wezuperstraat sprookjesachtig verlicht. Hoewel de wandelroute grotendeels hetzelfde is als andere jaren, zal de bezoeker kleine verrassingen tegenkomen. “Dit jaar zijn er weer een paar nieuwe locaties bijgekomen, onder meer omdat er nieuwe bewoners zijn komen wonen.” Een andere verandering is dat alle bezoekers dichtbij het dorp kunnen parkeren. Met de nieuwe parkeermogelijkheid aan de Stroetenweg komt er een einde aan het vervoer met de huifkar.

Gratis

Meer dan honderd enthousiaste inwoners van Wezup dragen op een of andere manier bij aan de kerstmarkt. Als gastvrije locatiehouder, kniepertiesbakker, decorateur, verkeersbrigadier of in de koek- en zopiekraam. Dankzij de inzet van al die vrijwilligers is de toegang tot de kerstmarkt gratis, net als het parkeren. De kerstmarkt is open op vrijdag 9 december van 19.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag om 14.00 uur tot 21.00 uur en zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 uur.