Geesbrug – Het nieuwe boek ‘Precies goed zoals je bent’ van Miriam Bussemaker uit Geesbrug verschijnt op vrijdag 19 april. Met dit verhaal laat het hondje Lieve samen met haar vriend Dex de jonge lezers zien dat vriendschap geen grenzen kent en dat we precies goed zijn zoals we zijn. Het gaat over de kracht van vriendschap, acceptatie en begrip. Het omarmen van diversiteit en het verspreiden van vriendelijkheid.

Te koop in ReadShop

De illustraties, Miriam maakte deze met ecoline, maken het verhaal compleet en kleurrijk. Dit prachtige prentenboek is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Het is vanaf vrijdag te koop in de ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden.

Wandel mee met Lieve, het bijzondere hondje met een warm hart. Samen met haar vriendje Dex gaat ze op avontuur in het betoverende bos. Onderweg ontmoeten ze allerlei dieren, elk met hun eigen nieuwsgierigheid en vooroordelen over wat ‘normaal’ is. Lieve is anders: haar oren zijn een tikkeltje kleiner, ze loopt een beetje langzamer en haar tongetje steekt soms speels uit. Maar het geheim dat ze met zich meedraagt is iets buitengewoons, dat de andere dieren niet meteen begrijpen. Kunnen deze nieuwsgierige dieren Lieves geheim ontdekken?

Miriam Bussemaker is een creatieve kracht met een achtergrond in het onderwijs. Ze weet hoe verhalen het leven van kinderen kunnen verrijken. Ze heeft altijd een passie gehad voor schrijven en illustreren. Het kleurrijke verhaal van ‘Lieve en Dex’ vindt zijn oorsprong in de bijzondere en liefdevolle relatie die Miriam heeft met haar nichtje, een stralend kind met het syndroom van Down.
“We spelen allemaal een rol in het omarmen van diversiteit en het verspreiden van vriendelijkheid. Het is een verhaal geboren uit liefde en het heeft de kracht om harten te verwarmen en de wereld een stukje mooier en begripvoller te maken,” aldus Miriam.

Naast de verkoop in de ReadShop is het boek online te bestellen via  in Coevorden en is tevens te bestellen via deze link bij Boekscout.