Coevorden/regio – Hét compliment van Drenthe 2023 wordt donderdag 7 december uitgereikt door gedeputeerde Yvonne Turenhout. De vijf genomineerden zijn Petje Af Zuidoost-Drenthe (Coevorden, Schoonoord, Dalerpeel en Emmer-Compascuum), Stichting Sport en Spel Phihezo, Bij de Buren, Heppie Smilde en COA Hosts. De uitreiking vindt plaats in het provinciehuis in Assen.

Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en biedt hen de kans om iets extra’s te doen met een bedrag van 3.000 euro voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een aansprekende en succesvolle manier (samen)werken met aandacht voor gelijke kansen

Stemmen

In oktober konden alle inwoners van Drenthe hun favoriete organisatie ondersteunen via de website van de provincie Drenthe. Maar liefst 74 vrijwilligersorganisaties uit heel Drenthe hebben zich aangemeld voor Hét compliment van Drenthe. Na een zorgvuldige selectie zijn de vijf genoemde organisaties genomineerd.

Petje Af streeft naar gelijke kansen voor alle kinderen. Met vijftig gepassioneerde vrijwilligers creëren ze een positieve impact in de levens van kwetsbare kinderen. Deze vrijwilligers spelen een cruciale rol in de begeleiding van de kinderen door middel van mentorschap, educatieve activiteiten, huiswerkbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Ze helpen kinderen hun talenten te ontdekken, zelfvertrouwen op te bouwen en te dromen van een betere toekomst.