Coevorden – Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg bestond 28 september zestig jaar. Ter gelegenheid hiervan zijn een postzegel, stempel en envelop uitgegeven. Voor het ontwerp van de postzegel kreeg Fotoclub Bruchterveld de opdracht ‘Maak een foto waarin de verbinding tussen de steden Coevorden en Hardenberg zichtbaar wordt’. Dit resulteerde in een postzegel die verbindingen weergeeft via het spoor, water en de weg.

Op de postzegel heeft de fotograaf staande vanaf sluis De Haandrik bij Gramsbergen alle drie verbindingen in één foto vastgelegd: in het midden kanaal Almelo-De Haandrik met aan de linkerzijde de weg Kanaalweg Oost en aan de rechterzijde de spoorlijn. Vanaf De Haandrik richting Coevorden heet het kanaal Coevorden-Vechtkanaal.

Ook is er een officiële PostNL-stempel ontworpen in samenwerking met Birza Design, één van de ontwerpbureaus van PostNL. Het stempel toont het logo van de vereniging dat ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de vereniging is ontworpen. Het stempel is een impressie van de waterstromen Vecht, Loodiep, Drostendiep, Schoonebeeker Diep/Grenzaa, Radewijkerbeek en andere wateren en kanalen rond Coevorden en Hardenberg.

De postzegel en stempel zijn samengevoegd op een gelegenheidsenvelop. Meer informatie staat op de website van de vereniging: www.pzvcoevorden-hardenberg.nl