Coevorden/Geesbrug/Schoonoord – Tijdens het weekend kreeg de politie in Zuidoost-Drenthe maar liefst 223 meldingen. Ook vanuit de gemeente Coevorden kwamen er meldingen.

In Coevorden stond een man met ontbloot bovenlijf op straat te schreeuwen. De man was agressief en zichtbaar onder invloed van alcohol. Er zou een conflict spelen met een buurtbewoner. De politie ging met beide partijen in gesprek. Uiteindelijk kwam een vriend van de man ter plaatse om hem rustig te krijgen.

In de nacht van zaterdag op zondag hoorde een inwoner van Geesbrug een harde knal. Het bleek dat iemand een onbekend voorwerp tegen zijn ruit had gegooid. Daardoor zat er een barst in de ruit. De bewoner vond het niet nodig om aangifte te doen.

Vanuit een café in Schoonoord kwam zondagnacht een melding van een overval op een café. De eigenaar was nog in het café aanwezig en hoorde bij het afsluiten stemmen en gerommel. Hij zag drie mannen bij de kassa. Hij riep hen, maar de mannen renden weg. De politie zocht in de omgeving naar de verdachten, maar die zijn niet gevonden. Tot op heden lijkt het erop dat er niets is weggenomen. De zaak is nog in onderzoek. Wie iets heeft opgemerkt of camerabeelden heeft, kan contact opnemen via 0900-8844.