Coevorden – Het raadsvoorstel betreffende de bestemmingsplanwijziging voor de woningen op het terrein van de voormalige discotheek aan de Stationsstraat is goed ontvangen door de raadsleden. In de commissievergadering van vanavond bleek dat het voorstel een hamerstuk is in de eerstvolgende raad. Inmiddels zijn de voorbereidingen in gang gezet.

Al in 2020 waren er bouwplannen voor het terrein van de voormalige discotheek (Roadhouse, Smithy’s Palace, Jutstra) aan de Stationsstraat. Het ging toen om een woonzorgcomplex. Die plannen werd afgeketst en zijn gewijzigd in vijftien appartementen in drie bouwlagen (begane grond en twee etages) aan de Stationsstraat en zes stadswoningen aan de Paul Krugerstraat.

De appartementen op de begane grond krijgen een tuin, de andere appartementen een balkon. Bij elk appartement horen een berging en parkeerplaats. Vier stadswoningen hebben een tuin en eveneens een parkeerplaats. De twee grotere wat duurdere stadswoningen krijgen grotere tuinen en elk twee parkeerplaatsen. Meer informatie staat op www.wonenincoevorden.nl.