Coevorden – In het FabLab in De Nieuwe Veste werd vanmiddag het officiële startsein gegeven voor ‘Petje Af Coevorden’. Deze nieuwe organisatie kreeg onderdak in het FabLab, ingang Graaf Van Heiden Reinesteinlaan, een prachtige locatie.

‘Petje af’ brengt kinderen in de leeftijd 10 tot en met 14 jaar in contact met inspirerende rolmodellen en laat hen nieuwe ervaringen opdoen. Door middel van een boeiend praktijkprogramma worden kinderen zich bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst. Gelijke kansen zijn niet vanzelfsprekend, waarom gaan ‘Petje Af Coevorden’ en de landelijke stichting Petje af samenwerken om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen.

Locatiemanager Manda Boon-Striper uit Sleen heette de kinderen, hun ouders, wethouder Joop Brink, vrijwilligers, coaches, vertegenwoordigers van het Rudie Zwols Fonds en directeur-bestuurder Brecht van Schendel van Petje Af Nederland van harte welkom. Zij vertelde onlangs al uitgebreid aan Coevorder Nieuws wat Petje Af voor de kinderen betekent. U kunt het artikel hier lezen.

Daarna was het tijd voor een showtje van Professor M van Mad Science, die de aanwezigen meenam in wondere wereld van wetenschap en techniek.

Wethouder Joop Brink wenste de kinderen veel succes en is blij, dat kinderen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. “Petje Af is daarbij een mooie mogelijkheid en ik wens de kinderen dan ook veel plezier en een goede toekomst.” Zijn woorden werden bekrachtigd met een toost van alle aanwezigen. Vervolgens werden de contracten van betrokken partijen ondertekend en konden de kinderen kennismaken met de coaches.