Dalen – Vooralsnog blijft de organisatie van het Pearl Village Festival en Weijdepop hopen, dat het evenement toch kan plaatsvinden. Jory Bosch: “Er is na de persconferentie van gisteren nog steeds onduidelijkheid, wij hopen dat het kort geding van Evenementenorganisator ID&T en vele andere organisaties van een aantal evenementen wordt doorgezet.”

Gisteren werd bekend, dat kleine eendaagse buitenfestivals voor maximaal 750 bezoekers zonder vaste zitplaats vanaf zaterdag 14 augustus onder strikte voorwaarden weer mogelijk zijn.

Zowel Sweelpop op vrijdag 20 augustus en Pearl Village/Weijdepop hebben ruimschoots meer bezoekers. Sweelpop is een eendaags festival, terwijl Pearl Village drie dagen duurt (van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus) waarbij geen sprake is van overnachtingen.

“Wij hopen daarnaast”, aldus Jory, “dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft dalen. Onze laatste hoop is dus hierop en het kort geding gevestigd. Veel organisaties verkeren in onzekerheid en zijn inmiddels radeloos. Alles is voorbereid en alles is geboekt. Bijzonder is dat het aantal bezoekers aan voetbalstadions vele malen hoger mag zijn.”

De volgende persconferentie is op vrijdag 13 augustus. Het is dus voor Pearl Village en Weijdepop nog even afwachten. “In het slechtste geval”, besluit Jory, “moeten we toch de beslissing nemen het festival af te gelasten en te verplaatsen naar het eerste weekend van juli 2022.” Hij hoopt uiteraard niet, dat deze beslissing noodzakelijk is.

Festival in regio moeten nog afwachten (update)