Coevorden – Het pand op het EDS-plein, waarin Big Bazar is gevestigd, moet worden ontruimd. Dat heeft de rechtbank in Assen vandaag besloten. Big Bazar verkeert in zwaar weer en heeft grote huurachterstanden.

Joost Konings, directeur van Invorderingsbedrijf Amsterdam, vertegenwoordigt een aantal partijen die het faillissement van Big Bazar hebben aangevraagd. Hij meldt via een mail aan Coevorder Nieuws: “In Goes wordt het winkelpand ontruimd en is deze vestiging verdwenen uit de winkelzoeker op de website van Big Bazar. De verhuurder heeft niets van Big Bazar gehoord.”

Hij laat verder weten, dat door een zogenoemd WHOA-verzoek de faillissementsprocedure tijdelijk is bevroren. WHOA staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord en biedt ondernemingen de kans om met schuldeisers tot een akkoord te komen. “Ik ben heel benieuwd naar de regeling waarmee ze gaan komen”, aldus Konings.

In dit artikel van de NOS staat, dat naast vastgoedverhuurders ook leveranciers en een uitzendbureau het faillissement aanvragen.